09.07.2021.Opšinsko veće opštine Batočina je na danas održanoj sednici donelo Odluku o raspisivanju Javnog poziva za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije u domaćinstvima na teritoriji opštine Batočina. Opština Batočina zajedno sa još 66 lokalnih samouprava učestvuje u projektu finansijske pomoći gradjanima za zamenu zastarele stolarije, izolaciju zgrada, zamenu individualnih ložišta i prelazak na grejanje čistijim energentima.
Nakon javnog poziva Ministarstva rudarstva i energetike, opština Batočina i pomenuto ministarstvo će sa po 2,4 miliona dinara subvencionisati obnovu stolarije, izolаcije i kotlova građanima na teritoriji opštine Batočina.
Današnji javni poziv je upućen privrednim subjektima koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata, a obuhvaćene su tri mere energetske efikasnosti.
Pravo učešća na ovom konkursu imaju svi zainteresovani privredni subjekti koji ispunjavaju zakonom utvrđene uslove za obavljanje delatnosti i koji ispunjavaju uslove definisane javnim pozivom i Pravilnikom o sprovođenju mera energetske koje je prethodno usvojilo Opštinsko veće opštine Batočina.
Konkursna dokumentacija za Javni poziv može se preuzeti na internet stranici opštine Batočina, a prijave se predaju lično na pisarnicu Opštinske uprave opštine Batočina, u uslužnom centru ili preporučenom poštom sve do 26. jula 2021.godine.
Nakon završetka konkursa opština će zaključiti Sporazum o tehničkoj saradnji u sprovođenju mera energetske sanacije sa privrednim subjektima koji budu izabrani čemu sledi javni konkurs za pojedinačne projekte građana. Građani su u obavezi da prilikom konkurisanja dostave profakturu/predračun izdat od strane privrednih subjekata sa liste. Nakon izbora pojedinačnih projekata građana i utvrđivanja konačnog broja korisnika po privrednom subjektu, opština potpisuje pojedinačne Ugovore o realizaciji mera energetske sanacije sa privrednim subjektima.